متن استاتیک شماره 22 موجود نیست
آشنایی با مرکز رشد
معرفی مرکز رشد : مرکز رشد، یک مؤسسه حمایتی در جهت کمک به شرکتهای کوچک نوپا از طریق ارائه خدمات مالی و مشاورهای و آموزشی است. مراکز رشد، با جلب سرمایه های اولیه و ریسک پذیر، برای این شرکتها، موجب رشد و دوام آنها به میزان 80 درصد میشوند. شرکتهایی که دوره استقرار در مرکز رشد را با موفقیت میگذرانند، میتوانند به طور مستقل به فعالیت اقتصادی خود ادامه دهند.
دوره پیش رشد : دورهای شش تا نه ماهه است که در آن به افراد یا گروههای مستعدی که دارای ایدههای نو آورانه هستند، مشاوره و آموزش های لازم برای آشنایی با بازار، شناسایی گروه کاری، تثبیت ایده کاری و هویت حقوقی مستقل داده میشود. در این دوره، افراد و گروههای علاقمند به کار تیمی و تاسیس شرکت، میتوانند در قالب هسته های تحقیقاتی ( بدون هویت رسمی و ثبت شرکت ) با استفاده از خدمات و پشتیبانی مرکز رشد فناوری، فعالیتهای اولیه خود را برای ورود به بازار، ساماندهی نمایند. معیار اصلی پذیرش در دوره رشد مقدماتی وجود ایده محوری مناسب با قابلیت تجاری سازی است.
دوره رشد : طول این دوره حداکثر سه سال است که طی آن، واحدهای فناوری مستقر در مرکز رشد به معیارهای رشد یافتگی دست یافته و سپس از مرکز رشد خارج میشوند. در طول این دوره شرکتها میتوانند از خدمات مالی، شرکت در کارگاه ها، نمایشگاهها و دوره های آموزشی، بهرمندی از تجهیزات و فضای فیزیکی مناسب استفاده نمایند. این شرکتها می توانند پس از گذراندن موفقیت آمیز دوره رشد و بر حسب درخواست خود وارد پارک علم و فناوری و یا بازار شوند.
دوره پسا رشد : با توجه به عدم وجود پارک سلامت و بسترهای مناسب برای خروج شرکتهای فعال در زمینه سلامت از مرکز رشد به پارک، مرکز فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای اولین بار، اقدام به راه اندازی دوره پسا رشد نموده است. در طول این دوره که حداکثر 5 سال میباشد، مرکز رشد به خدمت رسانی به شرکتها با شیب کاهشی ادامه میدهد و در واقع شرکتها برای ورود به بازار رقابتی، آماده میگردد.
واحدهای فناور : واحدهایی دارای هویت حقوقی مستقل از مرکز رشد بوده که با توجه به اساسنامه و یا سایر اسناد قانونی در زمینه پژوهشهای کاربردی و توسعه ای، طراحی، مهندسی معکوس، انتقال فناوری، ارائه خدمات تخصصی در جهت تجاری کردن نتایج تحقیقات فعالیت می نمایند. این واحدها شامل شرکتهای خصوصی، واحدهای تحقیق و توسعه صنایع، شرکتهای بزرگ و یا مراکز تحقیقاتی کاربردی وابسته به دانشگاهها یا دستگاههای اجرایی هستند.
هسته های فناور : تیم های کاری متشکل از دو، سه و یا بیشتر دانش آموخته با زمینه ی کاری مشخص که در صدد تشکیل مؤسسه حقوقی و ایجاد حرفه در زمینهی کاری خود میباشند.
مزایای استقرار در مرکز : با توجه به تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان و سایر قوانین مرتبط، مزایا و تسهیلاتی برای این دسته از شرکتها پیش بینی شده که مهم ترین آنها عبارتند از:
· بهره مندی از خدمات ارائه شده توسط مرکز ( خدمات پشتیبانی، آموزشی و مشاوره تخصصی )
· بهره مندی از مزیتهای قانون شرکتهای دانش بنیان و تجاری سازی فناوری
· بهرهمندی از تسهیلات مالی و اعتباری بدون کارمزد و یا با کارمزد پایین
· حضور در نمایشگاههای داخلی و بین المللی
· بهره مندی از خدمات مربوط به ثبت اختراع
· ارتباط با سایر مراکز علمی و پژوهشی
· استقرار در فضای مرکز رشد
· تسهیل در ارتباطات بین الملل
· معافیت مالیاتی
تاریخچه مرکز فناوری سلامت :
مقدمات راه اندازی مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه با هدف گسترش واحدهای فناور، توسعه بیشتر کارآفرینی و تجاری سازی به ویژه در خصوص تولید محصولات در حیطه علوم پزشکی از نیمه دوم سال 1390 شروع شد و در تیرماه 1391 موفق به دریافت مجوز رسمی از وزارت بهداشت گردید. از وظایف این مرکز شناسایی مبتکرین و پژوهشگران، کمک به تشکیل تیم های کاری موفق و مؤثر و دادن مشاوره تخصصی توسط اساتید مجرب و امکانات جهت تحقیق و توسعه میباشد.
زمینه های کاری :
زیست فناوری و فرآیندهای دارویی، تجهیزات پزشکی، فناوری اطلاعات سلامت
مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی قم